Kontakt

För pressfrågor, eller bokning av framträdanden och föreläsningar.

info@katarinawennstam.se

Om du har varit utsatt för brott eller på andra sätt känner igen dig i berättelserna i Katarina Wennstams böcker, rekommenderas några av följande kontakter:

 

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

www.foreningenstorasyster.se

Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi erbjuder stöd och gemenskap av personal och volontärer varav vissa av oss har egna erfarenhet av sexuella övergrepp av olika slag.

www.unizon.se

Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

www.roks.se

Roks organiserar omkring 100 kvinno- och tjejjourer. Deras jourer ger stöd utifrån den enskilda kvinnans behov och önskemål. På Roks hemsida finns länkar till jourer från norr till söder. Gemensamt för jourerna är att de har en jourtelefon dit kvinnor och tjejer som behöver stöd kan ringa. Alla som söker stöd kan välja att vara anonyma och ingen registreras.

www.rfsu.se

RFSU:s lokalföreningar erbjuder specialutbildade informatörer som utifrån en positiv sexualsyn arbetar med upplysning kring sådant som rör sexualitet. RFSU-informatörerna blandar gruppdiskussioner med värderingsövningar och fakta om kroppen.