Stenhjärtat

”En fruktansvärt sorglig historia,
men Katarina Wennstam kan berätta om samtiden som få andra.”

Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp.
”Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!”
De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas.
En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på.

”Det är välskrivet, det är otäckt och det känns väldigt autentiskt… en viktig bok.”

Nyhetsmorgon, TV4

”En fruktansvärt sorglig historia, men Katarina Wennstam kan berätta om samtiden som få andra.”

Dagens Nyheter

”Jag tycker hon är beroendeframkallande för blandningen av debatt och skönlitteratur bemästrar hon perfekt.”

Bokhora.se

”Även om många svenska deckarförfattare idag främst skriver för att underhålla, finns det samtidigt några få som också har en ambition att säga något viktigt. Till de senare hör Katarina Wennstam.”

Smålandsposten

”Detta drama med få misstänkta blir en obönhörlig, men samtidigt varmt medkännande skildring av en ganska vanlig småbarnsfamilj sönderklämd av egna och andras krav på hur vardagen och relationerna ska se ut. Det är hemskt och gripande snarare än spännande och framför allt är det lysande genomfört.”

Sydsvenskan