Smuts

”Smuts ger en spark i mellangärdet med en dov smärta som dröjer sig kvar.”

Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad – utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.
Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner – men vem är det egentligen som är skamlig?
Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.

”Svart, brutal med ett brinnande patos för alla utsatta kvinnor.”

ICA-kuriren

”Tro inte för en sekund att du är oberörd när boken är slut.”

Plaza Kvinna

Smuts ger en spark i mellangärdet med en dov smärta som dröjer sig kvar.”

Örnsköldsviks Allehanda

”Katarina Wennstam har skrivit en vansinnigt spännande bok. Själv drog jag en vit lögn när kollegorna ville äta lunch för att kunna slå mig ner på egen hand och läsa ut den – att vänta tills efter jobbet kändes som en omöjlighet.”

Vecko-Revyn

”Detta är en bok som verkligen berör. Orden är som någon annans andetag rätt ner i dina egna lungor. Jag mår illa av att läsa detta. Du måste läsa den.” 

Folket