Flickan och skammen

Det handlar om sexualitet, om livsutrymme, om livskvalitet och grundläggande mänskliga rättigheter,
som att ha rätt att styra över sin egen kropp och vad man gör med den.

”Kvinnor och flickor har i alla tider stämplats för sin sexualitet. Ibland har det inte ens med faktiska sexuella handlingar att göra, en flicka som tar plats kan snabbt stämplas som hora eller slampa. Inget är effektivare för att oskadliggöra en kvinna.”
Flickan och skammen är ett kritiskt reportage om ryktesspridning, sexualitet och skam, skriven i samma anda som de banbrytande böckerna Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman.

Det handlar om sexualitet, om livsutrymme, om livskvalitet och grundläggande mänskliga rättigheter, som att ha rätt att styra över sin egen kropp och vad man gör med den. Vi kan inte stillatigande stå och se på hur kvinnors rätt till sexuell integritet och sexuell frihet begränsas av något så ålderdomligt som att vi gör skillnad på killar och tjejer och hur de antas vara.  Det är häpnadsväckande att det än idag verkar vara främmande för många att tjejer kan vara lika kåta som killar, att tjejer tycker om sex lika mycket som killar, eller att tjejer ska ha exakt samma rättigheter i och utanför sängkammaren som killar har.