Publicerat rörligt material

Nedan ett urval ur publicerat rörligt material.

Flickan och skammen – samtal med Katarina Wennstam

Samtal med Svenska Kyrkan under bokmässan.

NYHETSMORGON TV4

Nyhetsmorgon i TV4 från 2016-09-18: Den kvinnliga lusten har alltid varit ifrågasatt och omgiven av kontroll. Författaren Katarina Wennstam och journalisten Emelie Roslund om problemet.

NYHETSMORGON OM MORD PÅ KVINNA I STOCKHOLM:

”Det finns ingenting som är farligare än att lämna en våldsam man, som inte kan acceptera att hon vill gå. Och då sviker samhället kvinnorna, när det är som farligast.”

TV4 OM SKYMNINGSFLICKAN OCH OM FÖRFATTARSKAPET:

”Det finns något slags behov i samhället av att offer ska vara helt igenom perfekta, de ska inte har gjort något fel. Och gärningsmannen ska bara vara ett monster i skuggorna.”

AKTUELLT OM ÖSTERSUNDSPOLISENS RÅD TILL KVINNOR ATT STANNA HEMMA:

”Just när det kommer till mäns våld mot kvinnor så har detta en tendens att alltid hamna tillbaka i knät på de presumtive offren. Och jag har så svårt att förstå varför det är vi kvinnor som själva ska stå för det brottspreventiv arbetet. Att vi genom livet ska se till att bete oss på ett sådant sätt att vi inte blir våldtagna.”
alt.
”Det är ett argument som haltar. För varför är annars inte polisen ute och har presskonferens inför varje fotbollsderby och säger till killarna att stanna hemma?”

DECKARNA:

”Varför blev jag så engagerad i de här frågorna som reporter? Det svaret går att finna i mitt förflutna.”
alt.
”Det jag såg under åren på Sveriges Television blev till en ilska. Den första boken jag skrev, Flickan och skulden, den kom ur vrede. Jag bara hackade ner den boken. Jag var tvungen att skriva den. Jag gick omkring och bar på så otroligt mycket frustration över hur saker och ting var.”

GÄST I SVT:S GO’KVÄLL:

”Jag är en i grunden ganska arg person. Jag är upprörd över sakernas tillstånd och över orättvisor.”
Se klippet här på youtube.com

EFTER TIO MED MALOU OM ATT SKRIVA KRIMINALROMANER OM RÄTTSVÄSENDET:

”Hela det här spelet i rättssalen tycker jag är oerhört fascinerande.”
alt.
”Juridiken ska inte ha några känslor brukar man säga. Samtidigt handlar det många gånger, framför allt i brottmålen, om saker som är så otroligt känsloladdade.”